-

Στην Αλβανία συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας 37χρονης

Τα σύνορα είχε περάσει ο εν διαστάσει σύζυγος της 37χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη χθες στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της, στην περιοχή Ποταμός Κέρκυρας.

25χρονος νεκρός απο ναρκωτικά

Ένας 25χρονος βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών, χθες το μεσημέρι, στο τροχόσπιτο που διέμενε σε χτήμα της οικογένειάς

Δικηγόρος

Ένας δικηγόρος μόλις έχει εγκατασταθεί στο νέο του γραφείο. Λοιπόν σκέφτεται τι μπορεί να κάνει για να αποκτήσει πελάτες. Μετά από κάμποση ώρα ένας κύριος μπαίνει στο γραφείο του δικηγόρου. Αμέσως λέει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Έτσι σηκώνει το τηλέφωνο του, και λέει:
- "Δυστυχώς δεσποινίς Ωνάση, δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση σας. Είμαι πνιγμένος στη δουλειά. Πάρτε με σε ένα μήνα, μήπως και μπορέσω να σας βοηθήσω."
Κλείνει το τηλέφωνο και λέει στο κύριο που περιμένει:
- "Σε τι θα μπορούσα να σας εξυπηρετήσω;"
- "Τίποτα, είμαι από την Ο.Τ.Ε. ήρθα για να συνδέσω το τηλέφωνο."

Η Ιεράπετρα είναι πια στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου


Στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες είναι πλέον καταχωρισμένη η Ιεράπετρα καθώς εκεί παρασκευάστηκε η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, το βάρος της οποίας ξεπερνά τους 12 τόνους.
Η Ιεράπετρα είναι πια στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου
Με κέφι και μεράκι εκατοντάδες εθελοντές έφτιαξαν την πιο μεγάλη σαλάτα, χρησιμοποιώντας εξίμισι τόνους ντομάτας, τρεις τόνους αγγούρια, δύο τόνους πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα

Η επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο (VIDEO)




Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης,με την "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.


Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.

Σαν σήμερα (23/10)

Γεγονότα
1739: Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ισπανία για το κομμένο αυτί ενός άγγλου πλοιάρχου.
1915: 35.000 γυναίκες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου.
1942: Αρχίζει η δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Μοντγκόμερι εναντίον Ρόμελ.

Ξανθιά....

Μια ξανθιά οδηγούσε το αμάξι για να πάει στην δουλειά της. Κάποια στιγμή φτάνει σε ένα κόκκινο φανάρι και σταματάει. Εκεί που περιμένει έρχεται ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια.

Η Έλλη Κοκκίνου κριτής στο Greek Idol 2


Από τραγουδίστρια, TV persona η Eλλη Κοκκίνου . Η τραγουδίστρια φέτος θα είναι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «Greek Idol 2». Οι υπεύθυνοι του Alpha, με στόχο να ανανεώσουν το ριάλιτι προσφέροντας κάτι περισσότερο μοντέρνο ώστε να κατακτήσουν τη νεολαία, έκαναν πρόταση

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης

Αύριο θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στον Όλυμπο


      

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης, υπηκόου Γαλλίας, που αγνοείται στην περιοχή του Ολύμπου.

Οι έρευνες των ομάδων διάσωσης από το Λιτόχωρο και τη Λάρισα, που έφτασαν σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, πραγματοποιήθηκαν κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνιζε. Με τη δύση του ηλίου ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι έρευνες.

Έλεγχος σε αεροδρόμιο (Απίστευτο και όμως αληθινό)

Οι άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου του Καΐρου έμειναν έκπληκτοι όταν άνοιξαν για έλεγχο τις αποσκευές ενός Ρώσου που είχε ως προορισμό το Βελιγράδι και βρέθηκαν ενώπιον ενός... μίνι ζωολογικού κήπου. Ο άνδρας αυτός είχε βάλει μέσα στις βαλίτσες του 66 ζώα, μεταξύ των οποίων 2 κροκόδειλους και 17 χαμαιλέοντες, 12 φίδια, 28 σαύρες, 2 αλεπούδες και 5 τρωκτικά, και προσπαθούσε να τα περάσει λαθραία, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου.

Front Mission Evolved











Άλλες πλατφόρμες: PlayStation 3, PC,Xbox 360

Features: 720p,  1080i,  1080p,  Dolby Digital 5.1 
Αρ. παικτών: 1-10
Ημ. κυκλοφορίας: 2010-10-08
PEGI Rating: 16
Genre: Action
Εκδότης: Square-Enix
Ανάπτυξη: Double Helix
Επίσημο site: http://na.frontmissionevolved.com/


FIFA 11

FIFA 11

Άλλες πλατφόρμες:
Xbox 360, PC, Wii, PSP, Nintendo DS,PS3
Features: 720p,  Dolby Digital 5.1  co-op,  online co-op 
Αρ. παικτών: 1-22
Ημ. κυκλοφορίας: 2010-10-01
PEGI Rating: 3
Genre: Sports
Εκδότης: EA Sports
Ανάπτυξη: EA Canada
Επίσημο site: http://www.ea.com/soccer/fifa

Μπήκε στα ρεκόρ Guinness καταπίνοντας 18 σπαθιά.




Ο Τσέινι Χάλετγκρεν, γνωστός επίσης και ως “Ο Κάουμποϊ του Διαστήματος” έκανε ένα ρεκόρ που πολύ λίγοι θα τολμήσουν να καταρρίψουν. Ο 31χρονος καλλιτέχνης, σε μια επίδειξη στο Σίδνεϊ, κατάπιε… με μιας 18 σπαθιά 72 εκατοστών το καθένα.

“Ο Κάουμποϊ του Διαστήματος” άρχισε να εξασκείται με τα σπαθιά όταν ήταν 16 χρόνων και έχει εφαρμόσει διάφορες μεθόδους για να τελειοποιήσει την τεχνική του.



Βιγιαρεάλ - ΠΑΟΚ 1-0

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο "Μαδριγάλ", αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Ρούμπεν στο 38'. Στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου ο "δικέφαλος", ισόβαθμος με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, αν είχε αποφύγει κάποια αμυντικά λάθη.

Ένα τέτοιο απέφερε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με σκόρερ τον Μάρκο Ρούμπεν, ο οποίος στο 38', εκμεταλλευόμενος την ωραία προσποίηση του Ρόσι, έγινε κάτοχος της μπάλας και με διαγώνιο σουτ νίκησε τόσο τον Τσιρίλο, όσο και τον Κρέσιτς.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να έχει πετύχει κάποιο γκολ, όμως οι προσπάθειες από τον Μουσλίμοβιτς, τον Φωτάκη και τον Ίβιτς δεν είχαν επιτυχές αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν τυχεροί στο φινάλε, αφού θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί κι άλλο γκολ, όμως ο πολύ καλός Κρέσιτς κράτησε το 1-0.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με το 0-0 στο Ζάγκρεμπ ανάμεσα στην Ντινάμο και την Μπριζ, φέρνει τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου μαζί με τους Κροάτες με 4 βαθμούς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται με 6 βαθμούς η ισπανική ομάδα, ενώ χωρίς νίκη, με 2 βαθμούς, παραμένουν οι Βέλγοι.

Άρης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0

Ο Άρης αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο "Κλ. Βικελίδης" σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς, διατηρώντας έτσι την εκπληκτική παράδοση που τον θέλει να είναι αήττητος στην έδρα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εδώ και 42 χρόνια.


Το ματς δεν διεκδίκησε σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας καθώς οι σπουδαίες φάσεις στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με την μοναδική κλασική να ανήκει στους "κίτρινους" αλλά τον Κόκε να μη σημαδεύει σωστά στην εστία του Άντλερ στο τετ α τετ που είχε με τον Γερμανό γκολκίπερ

Ενδεικτικό του μέτριου θέματος ήταν το γεγονός ότι και οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα σουτ προς τον στόχο έκαστος, με τα σουτ εκτός εστίας να είναι πάλι μοιρασμένα (3-3).

Πλέον, μετά το τέλος του πρώτου γύρου του 2ου ομίλου του Europa League, ο Άρης εξακολουθεί να είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης έχοντας 4 πόντους όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης (την οποία έχει κερδίσει), με τη Λεβερκούζεν να βρίσκεται στην κορυφή με 5 βαθμούς και τη Ρόζενμποργκ να είναι τελευταία με 3 πόντους.


Τι παίζει η τηλεόραση

               


Σαν σήμερα (22/10)

Γεγονoτα
1797: Την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο από αερόστατο και από ύψος 3.200 ποδών πραγματοποιεί ο Γάλλος Αντρέ - Ζακ Γκαρνερέν.
1824: Μεσούντος του Εθνικού Ξεσηκωμού, ο Παπαφλέσσας εισβάλλει στην Αρκαδία για να πλήξει τους οπαδούς του Κολοκοτρώνη, κατά τη διάρκεια του Β' Εμφύλιου Πολέμου.
1844: Οι «Αντβεντιστές της 7ης ημέρας» -μία χριστιανική αίρεση στις ΗΠΑ- μάταια περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού και το τέλος του κόσμου, όπως τους είχε υποσχεθεί ο πνευματικός τους ηγέτης Ουίλιαμ Μίλερ.
1923: Φιλομοναρχικό στρατιωτικό κίνημα, υπό τους στρατηγούς Λεοναρδόπουλο και Γαργαλίδη, καταστέλλεται από τους Πλαστήρα και Πάγκαλο.
1962: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι καταγγέλλει σε τηλεοπτικό μήνυμα ότι υπάρχουν βάσεις ρωσικών πυραύλων στην Κούβα και επιβάλλει ναυτικό αποκλεισμό στο νησί, σε μια ζώνη 500 μιλίων. («Κρίση των Πυραύλων»)
1991: Νέος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως εκλέγεται ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντόνης).

Γεννησεις
1811: Φραντς Λιστ, ούγγρος συνθέτης και πιανίστας. [θαν. 31/7/1886]
1919: Ντόρις Λέσινγκ, αγγλίδα συγγραφέας. (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2007)
1937: Μάνος Λοΐζος, συνθέτης του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. [θαν. 17/9/1982]

Θανατοι
1906: Πολ Σεζάν, γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος. [γεν. 19/1/1839]
1959: Γιώργος Μπουζιάνης, έλληνας εξπρεσσιονιστής ζωγράφος. [γεν. 1885]
1998: Έρικ Άμπλερ, άγγλος συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου. («Η μάσκα του Δημήτριου») [γεν. 28/6/1909]

Άντερλεχτ- ΑΕΚ 3-0

"Διπλό" ήταν το κακό για την ΑΕΚ στο Βέλγιο, καθώς εκτός από το ματς κόντρα στην Άντερλεχτ, η Ένωση έχασε και τον Σκόκο ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό


"Διπλή" ήταν η απώλεια για την ΑΕΚ στο Βέλγιο. Η Ένωση εκτός από το ματς που έχασε κόντρα στην Άντερλεχτ με 3-0 για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έχασε και τον Νάτσο Σκόκο.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός υπέστη τράβηγμα στο 22' λεπτό της αναμέτρησης και έτσι δεν θα είναι στην διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Όσον αφορά τον αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ, παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές, καθώς είχε απουσίες, ενώ ο τραυματισμός του Σκόκο, έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Ένωση δεν είχε την φρασκάδα του αγώνα με τον Άρη, δεν απείλησε ουσιαστικά την αντίπαλη εστία εκτός από ένα σουτ του Τζεμπουρ, δεν δημιούργησε παιχνίδι από τα πλάγια, ενώ δεν είχε σε καλή μέρα και κάποιους από τους βασικούς παίκτες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη κυρίως στον χώρο του κέντρου και στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Άντερλεχτ και έφτασε στην πρώτη της νίκη στους ομίλους. 
Γήπεδο: "Κονστάντ Βάντεν Στόκ"
Διαιτητής: Κάασικ (Εσθονία) 
Άντερλεχτ (Γιάκομπς): Προτό, Μάζουχ, Ντεσάχτ, Μπίλια, Πόλακ, Κανού (66' Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκάκου (79' Τσαμπαρία), Κλιέσταν, Γιούχας, Ζιλέ.
AEK (Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μάκος (46' Τζεμπούρ), Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ (64' Λεονάρντο), Ντιόπ, Σκόκο (22' Μπερνς), Δέλλας, Γκέντσογλου.
Κίτρινες κάρτες: Λουκάκου (48', Άντερλεχτ), Μάκος (22', ΑΕΚ), Αργυρίου (49', ΑΕΚ), Λαγός (83', ΑΕΚ)
Σκόρερ: Μπουσουφά (31', Άντερλεχτ), Λουκάκου (72', Άντερλεχτ), Γιούχας (75', Άντερλεχτ)


πηγή: sport24.gr

Ο λογιστής (Απίστευτο και όμως αληθινό)

Ένας λογιστής κόντεψε να πεθάνει στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει τον διευθυντή του με την εργατικότητα και την συνέπειά του. Όταν ο 48χρονος Γκαμπριέλ Αλιέφ είδε τον διευθυντή του να μπαίνει στο ασανσέρ, ανέβηκε τρέχοντας 7 ορόφους και κατάφερε να καθίσει στο γραφείο του λίγα δευτερόλεπτα πριν μπει στην αίθουσα ο διευθυντής. Ξαφνικά όμως κατέρρευσε.

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: "Βρείτε λύση το συντομότερο για την ονομασία των Σκοπίων"

«Είναι ξεκάθαρη η απόφαση και πρέπει να προσθέσω ότι όλες οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ απαιτούν ομοφωνία. Παροτρύνω όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να κάνουν ό,τι μπορούν, για να εξευρεθεί μια λύση το ταχύτερο δυνατόν».
Με αυτή την φράση ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε την θέση της συμμαχίας για ένα από τα καυτά εθνικά μας θέματα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.
Ο κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν βρίσκεται στην Αθήνα και νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται την Πέμπτη έξω από τη Βουλή, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ράσμουσεν.
πηγή: NewsIt.gr

Στην Αθήνα το βράδυ ο Τ. Ερντογάν


Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν αύριο οι Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή και στο περιθώριο των εργασιών της θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνάντηση θα εξεταστούν όλα τα διμερή θέματα ενώ θα γίνει ανασκόπηση των έως τώρα διερευνητικών επαφών. Σε δηλώσεις του  στην τηλεόραση του Σκαϊ ο κ. Ερντογάν είχε τονίσει πως έρχεται στην Αθήνα «χωρίς μυστική ατζέντα».

Ωστόσο η επίσκεψή του συμπίπτει χρονικά με μία σειρά δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων περί άρσης του casus belli με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος της Ελλάδας για τα 12 μίλια αλλά και με τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Ερντογάν για μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών με αναφορές σε «φανταστικές απειλές».

Το υπουργείο Εξωτερικών πάντως από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι η Αθήνα δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από τις καταγεγραμμένες θέσεις της που συμβαδίζουν απόλυτα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Σε ότι αφορά στο θέμα των εξοπλισμών το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να δείχνει με πράξεις και όχι μόνο με λόγια ότι εννοεί τη μείωση των εξοπλισμών. 

πηγή: Real.gr

Πεθερά

Συναντιούνται δύο φίλοι:

-Τι έγινε ρε, καλά?
- Άσε ρε, πέθανε η πεθερά μου.
- Σώπα! Τί είχε?
- Μαλακίες μωρέ, ένα κτήμα στο χωριό.
- Όχι ρε, σε ρωτάω αν είχε κανά πρόβλημα.
- Ναι μωρέ, δεν ήτανε γραμμένο στο κτηματολόγιο και τρέχουμε.
- Ρε μαλάκα, σε ρωτάω από τι πέθανε.
- Προχτές το μεσημέρι μωρέ, δεν είχαμε φαγητό, βγήκε να πάει στο χασάπη να πάρει κανά κρέας και την πάτησε αυτοκίνητο.
- Όχι ρε την καημένη!!! Και τί κάνατε?
- Τι να κάνουμε, φάγαμε μακαρόνια!!!!

Σαν σήμερα (21/10)

Γεγονότα
1805: Ο ναύαρχος Οράτιος Νέλσον, επικεφαλής του αγγλικού ναυτικού, καταναυμαχεί τους ηνωμένους στόλους Ισπανίας και Γαλλίας στο Τραφάλγκαρ, αλλά πίπτει επί του πεδίου της μάχης!
1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» το ποίημα του Διονυσίου Σολομού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.
1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του «Βασιλικού Θεάτρου» στην Αθήνα, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ. Η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους Α. Μπεναρόγια, Ε. Ευαγγέλου, Ηλ. Δελαζάνο, Ε. Μαχαίρα.
1931: Οι Κύπριοι εξεγείρονται κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας και ζητούν την ένωση με την Ελλάδα. (Οκτωβριανή Εξέγερση)
1948: Στην Ουάσιγκτον γίνεται η πρώτη επίδειξη αποστολής τηλεομοιοτυπίας, γνωστότερης ως φαξ.
1952: Από τη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας του παράνομου τότε ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, λέει το περίφημο: «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος… άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά!».

Γεννήσεις
1833: Άλφρεντ Μπέρνχαρντ Νόμπελ, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που αθλοθέτησε τα ομώνυμα βραβεία. [θαν. 10/12/1896]
1907: Νίκος Εγγονόπουλος, ζωγράφος και ποιητής, ο κυριότερος εκφραστής του σουρεαλισμού στη χώρα μας. [θαν. 31/10/1985]
1917: Ντίζι Γκιλέσπι, αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ, από τους δημιουργούς του επαναστατικού μουσικού ρυθμού της δεκαετίας του '50 «be-bοp». [θαν. 6/1/1993]

Θάνατοι
1931: Άρθουρ Σνίτζλερ, αυστριακός θεατρικός συγγραφέας. («Το γαϊτανάκι του έρωτα») [γεν. 15/5/1862]
1969: Τζακ Κέρουακ, αμερικανός συγγραφέας, εμβληματική μορφή του κινήματος των «μπίτνικς». [γεν. 12/3/1922]
1984: Φρανσουά Τριφό, γάλλος σκηνοθέτης. [γεν. 6/2/1932]

Eminem & Rihanna: 'Love the Way You Lie' μέρος β';

Για δεύτερη φορά ο Eminem και η Rihanna ενώνουν τις δυνάμεις τους και διηγούνται ξανά μια ιστορία αγάπης και μίσους, αυτή τη φορά, από άλλη σκοπιά.
Η τεράστια επιτυχία του "Love The Way You Lie" φαίνεται πως δεν τους ήταν αρκετή κι έτσι ο Eminem και η Rihanna αποφάσισαν να ξανασυνεργαστούν και να ξαναπουν την ιστορία του κομματιού, αυτή τη φορά από την πλευρά της κοπέλας.
Το "Love the Way You Lie Part 2" θα συμπεριληφθεί στο πολυαναμενόμενο νέο album της Rihanna 'Loud', που κυκλοφορεί στις 16 Νοεμβρίου. 
Στο μέρος β' την παραγωγή θα αναλάβει και πάλι ο Alex da Kid. Το "Love The Way You Lie" έμεινε κολλημένο στο Νο1 του Billboard Hot 100 chart και έχει προταθεί για βραβείο MTV EMA. Το αν η Megan Fox και ο Dominic Monaghan θα πρωταγωνιστήσουν στο δεύτερο μέρος του "Love The Way You Lie" παραμένει άγνωστο.

πηγή : mad.tv


1ο και 2ο ΓΕΛ Νάουσας

Αύριο 21/10/10 και ώρα 8:15 θα γίνει συγκέντρωση στο χώρο του Λυκείου ώστε να πραγματοποιηθεί πορεία.....Να είστε όλοι εκεί....

Για τον Σωκράτη μας...έγραψε το troktiko στις 19/10/10



Ας μπορούσα να περάσω όλο το ταξίδι τούτο αμίλητος!

Μια κούρα πυθαγόρεια. Να καθαρίσω απ' όλα τα λόγια που άκουσα και είπα,
ν' αφήσω τη σιωπή ν' απλωθεί δροσάτη, καταπράσινη, σαν περιπλοκάδα στα σωθικά μου!

Μα οι άνθρωποι είναι κοπάδι, δε σε αφήνουν.

Ζητούν να πιαστούν ο ένας από τον άλλον, ν' ακουμπήσουν σαν τα πρόβατα λαιμό με λαιμό.

Φοβούνται τη σιωπή. Η φλυαρία μονάχα μπορεί να στερεώσει την καρδιά τους.


Νίκου Καζαντζάκη, Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία –Κίνα

Μιχάλης Χατζηγιάννης-Ζέτα Μακρυπούλια: Οι πρώτες κοινές τους φωτό



Για κάποιους η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών αποτελεί την επιβεβαίωση της σχέσης που έχουν εδώ και λίγους μήνες. Για κάποιους άλλους στιγμιότυπα χαλαρής κουβεντούλας μεταξύ φίλων. Είναι πάντως γεγονός ότι πρόκειται για τις πρώτες φωτογραφίες του τραγουδιστή με την ηθοποιό μετά τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει και θέλουν τους δυο τους πολύ ερωτευμένους. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα που συνοδεύει το συγκεκριμένο φωτορεπορτάζ, οι δυο τους απαθανατίστηκαν σε ερωτική τους απόδραση, χαλαροί και πολύ ευδιάθετοι να συζητάνε, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα που είχαν στραφεί πάνω τους. 

 Πηγή:gossip-tv

Παρασκευή & 13 (Απίστευτο και όμως αληθινό)

 Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.

Σταθερά στην 12η θέση

Σταθερά στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παραμένει και για τον μήνα Οκτώβριο, η Εθνική ομάδα. Στην κορυφή η Ισπανία, πέρασε στην τρίτη θέση η Βραζιλία.<br/>Στη δωδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε η Ελλάδα για τον μήνα Οκτώβριο, έχοντας συγκεντρώσει 1026 βαθμούς.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατηρήθηκε στην ίδια θέση που είχε και τον περασμένο μήνα.

Την ίδια στιγμή η αντίπαλος της "γαλανόλευκης" στα προκριματικά του "EURO 2012", Κροατία ανέβηκε από την 11η στην 9η θέση. Κατά τα άλλα όσον αφορά στους υπόλοιπους αντιπάλους, το Ισραήλ έχασε 20 θέσεις και είναι πλέον στην 56η, η Λετονία έχασε τέσσερις θέσεις και είναι 72η, η Γεωργία κέρδισε 14 θέσεις και είναι 75η ενώ η Μάλτα έχασε 18 θέσεις και είναι 168η θέση.

Όσον αφορά στην κορυφή, η Ισπανία παρέμεινε πρώτη, η Ολλανδία διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη πέρασε η Βραζιλία που ανέβηκε μία θέση και τέταρτη είναι η Γερμανία που έχασε μία θέση. Πιο αναλυτικά η πρώτη 15αδα:
1.Ισπανία(-)
2.Ολλανδία (-)
3.Βραζιλία(+1)
4.Γερμανία(-1)
5.Αργεντινή(-)
6.Αγγλία (-)
7.Ουρουγουάη (-)
8.Πορτογαλία(-)
9.Κροατία(+2)
10. Ρωσία (+15)
11.Αίγυπτος(-2)
12.Ελλάδα(-)
13 Νορβηγία(+1)
14.Χιλή(-4)
15.Σλοβενία(+4)


πηγή: sport24.gr

Κλέφτης με συνείδηση


Εξαιρετικά τυχερός, που έπεσε σε κλέφτη με συνείδηση, στάθηκε ένας καθηγητής πανεπιστημίου από τη Σουηδία. 



Ο καθηγητής, επιστρέφοντας στο σπίτι, θέλησε να πάει στο πλυσταριό και έκρυψε στη σκάλα της πολυκατοικίας την τσάντα του, που περιείχε ένα laptop, έγγραφα και πιστωτικές κάρτες. 

Όταν πήγε να την πάρει, είδε ότι η τσάντα είχε κάνει φτερά. Λίγες ώρες αργότερα ο κλέφτης επέστρεψε την τσάντα με τα έγγραφα και τις πιστωτικές, αλλά χωρίς το laptop. 

Όπως τόνισε στην σουηδική εφημερίδα Västerbottens-Kuriren, αισθάνθηκε καταρρακωμένος, όχι επειδή έχασε πράγματα χρηματικής αξίας, αλλά κυρίως επειδή το laptop περιείχε δουλειά και αναμνήσεις 10 ετών. 

Μετά από μία εβδομάδα όμως, έλαβε ένα πακέτο από άγνωστο αποστολέα. Το πακέτο περιείχε ένα USB stick με όλο το περιεχόμενο του υπολογιστή του! «Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή η κίνηση μου αναπτέρωσε τις ελπίδες μου για την ανθρωπότητα» τόνισε ο καθηγητής στην εφημερίδα.


πηγή: Real.gr

Σαν σήμερα (20/10)

1820
με αντίτιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων οι Ισπανοί πουλάνε στους Αμερικανούς ένα μεγάλο μέρος της Φλόριντα.
1854
γεννιέται ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ.
1864
ο Αβραάμ Λίνκολν καθιερώνει στις ΗΠΑ την "Ημέρα των Ευχαριστιών".
1882
γεννιέται στην Ουγγαρία ο ηθοποιός Μπέλα Λουγκόζι. Έγινε διάσημος για την ερμηνεία του ως Κόμης Δράκουλας, σε ταινίες του Χόλυγουντ. Όταν πέθανε το 1956, το έθαψαν με την κάπα του Δράκουλα.
1891
ξεκινά ο πρώτος διεθνής 6ήμερος αγώνας ποδηλασίας στο Madison Square Garden. Ο αγώνας κρατάει 142 ώρες και οι ποδηλάτες ξεκουράζονται κατά τη διάρκειά του. Καλύπτοντας 2.093,4 μίλια ανακηρύσσεται νικητής ο Τσάρλι Μίλλερ.
1900
η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία συνάπτουν συμμαχία, που αποβλέπει στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας, καθώς και στη διατήρηση των λιμανιών της χώρας στο διεθνές εμπόριο.
1912
κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ο ελληνικός στρατός διαβαίνοντας το Σαραντάπορο, μπαίνει θριαμβευτής στα οχυρωμένα Γιαννιτσά, μετά από διήμερη μάχη. Οι Τούρκοι υποχωρούν προς τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και ο προορισμός των Ελλήνων, οι οποίοι θέλουν να προλάβουν τους Βουλγάρους.
1913
ο Αμερικανός Πρόεδρος Γουίλσον δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερη η σουφραζέτα Έμελιν Πανχερστ, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα είχε διατάξει την απέλαση της.
1915
κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου οι σύμμαχοι της Αντάτ κηρύσσουν τον πόλεμο στη Βουλγαρία, που επιτέθηκε στη Σερβία.
1918
στην τρίτη κατά σειρά ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Γούντροου Γουίλσον και των Γερμανών, με στόχο την ανακωχή, οι Γερμανοί υποχρεώνονται να συμφωνήσουν σε περαιτέρω παραχωρήσεις.
1921
δολοφονείται ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Αντόνιο Γκράντζο, κατά τη διάρκεια απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος.
1923
στη Γερμανία, η Βαυαρία διακόπτει τις σχέσεις της με το Ράιχ.
1930
κάνει πρεμιέρα στο ραδιόφωνο ο Σέρλοκ Χολς. Το πρόγραμμα θα τερματιστεί το 1956.
1935
ο Μάο Τσε Τουνγκ και οι δυνάμεις των κομμουνιστών ολοκληρώνουν την Μεγάλη Πορεία τους, στο Σάανξι της βορειοδυτικής Κίνας, ένα χρόνο αφότου είχαν ξεκινήσει την επική τους αποστολή. Είχαν ξεκινήσει στις 21 του προηγούμενου Οκτώβρη.
1938
το κομμουνιστικό κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.
1940
ο Έλληνας πρέσβης στη Ρώμη ενημερώνει με επείγον μήνυμά του την ελληνική κυβέρνηση, ότι ο Μουσολίνι έχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη του πολέμου εναντίον της χώρας μας.
1941
σε κατάσταση πολιορκίας η Μόσχα, καθώς πλησιάζουν οι Ναζί.
1942
ο φιλοναζιστιστής Γάλλος πρωθυπουργός της Κυβέρνησης του Βισύ, Λαβά, δηλώνει στους Γάλλους εργάτες, ότι πρέπει να υπηρετήσουν τη Γερμανία.
1944
εξεγείρονται οι φοιτητές στη Γουατεμάλα.
1945
η Γιουγκοσλαβία εκλέγεται μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
1950
εκλέγεται ομόφωνα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απ την "Εκλογική Σύνοδο" ο Μητροπολίτης Κιτίου Μακάριος.
1952
το Ιράν διακόπτει επίσημα τις σχέσεις του με τη Βρετανία, λόγω της διαμάχης για το πετρέλαιο.
1954
την 2.000ή του ιπποδρομία κερδίζει ο Willie Shoemaker στο Florence House, στο Tanforan.
1958
στη Ταϊλάνδη, ο αρχηγός του στρατηγού Σαρίτ Τάναρατ καταλαμβάνει την εξουσία με αναίμακτο πραξικόπημα.
1960
ανακοινώνεται ο διπλασιασμός της χωρητικότητας του Σταδίου Καραϊσκάκη από 20.000 σε 40.000 θέσεις με επέκταση των κερκίδων του.
1961
σε βέτο προχωρά ο Τουρκοκύπριος αντιπρόεδρος Φ.Κιουρτσούκ στη δημιουργία ενιαίου κυπριακού στρατού.
1962
οι Κινέζοι αποκρούουν τους Ινδούς μετά από σκληρή μάχη στα σύνορα.
1964
πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Χέρμπερτ Χούβερ (1929-1933). Επί της Προεδρίας του έγινε το μεγάλο κραχ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 24 Οκτωβρίου 1929.
1968
το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος με 2.24 κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού οΟ Αμερικανός Ντικ Φόσμπερι, εισάγοντας ένα νέο παλμό περνώντας τον πήχη με την πλάτη του. Ο νέος παλμός θα γίνει πολύ δημοφιλής αντικαθιστώντας τον προηγούμενο Τζόνσον, που είχε πάρει το όνομα του από τον Κορνέλιους Τζόνσον, ολυμπιονίκη του 1936 στο Βερολίνο, με 1.85
1971
το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον Γερμανό καγκελάριο Βίλι Μπραντ, εισηγητή της "Οστ Πολιτίκ", που αποσκοπούσε στη συμφιλίωση των κρατών Ανατολής-Δύσης.
1973
ανοίγει επίσημα τις πόρτες της, μετά από 15 χρόνια, που κατασκευαζόταν, η Όπερα του Σίδνεϋ, παρουσία της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β.
1976
το πρώτο γκολ της καριέρας του σημειώνει σε ηλικία 16 ετών ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στο 36ο λεπτό του αγώνα πρωταθλήματος Αρχεντίνος Τζούνιορς- Ταγέρες.
1979
ο Μόρνος λύνει το πρόβλημα ύδρευσης της Αθήνας.
1980
ξεσηκώνονται οι μοναχοί στα Μετέωρα για τα γυρίσματα της ταινίας "Ο Άγιος", με πρωταγωνιστή των Ρότζερ Μουρ. "Ντύνουν" τα κτίρια των μοναστηριών με αδιαφανές πλαστικό για να τα προστατέψουν από την ιερόσυλη κάμερα των Άγγλων τεχνικών.
1981
ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
1989
η Βουλή της Ουγγαρίας υιοθετεί νόμο για τη διεξαγωγή των πρώτων ελεύθερων, πολυκομματικών εκλογών μετά από 42 χρόνια.
1991
στην Ινδία, 200 είναι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό 6,1 Ρίχτερ, που έπληξε το κρατίδιο Ουτάρ Πράντες.
1992
στη Γερμανία, βρίσκονται νεκροί στο διαμέρισμά τους τα ιδρυτικά στελέχη των Πρασίνων πρώην βουλευτές, Πέτρα Κέλι και Γκερντ Μπάστιαν.
1993
το Βέλγιο αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα ΠΓΔΜ.
1994
πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Μπαρτ Λάνκαστερ.
1995
στο Βέλγιο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Βίλι Κλάες, υποβάλλει την παραίτησή του, μετά την απόφαση της Βουλής να τον παραπέμψει για περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου με τα ελικόπτερα Αγκούστα.
1997
αγωνίζεται για τελευταία φορά με τον Παναθαναϊκό ο Δημήτρης Σαραβάκος, στον αγώνα εναντίον του Αθηναϊκού (4-1).
1999
πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο πρόεδρος των προέδρων της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος από καρκίνο του πνεύμονα. Ως πρόεδρος (Σεπτέμβριος 1974- Ιούνιος 1980) δημιούργησε την ανεπανάληπτη εποχή, την χρυσή οκταετία της ΑΕΚ με το νταμπλ το 1977, τον τίτλο του πρωταθλητή το 1979, την 4άδα στο Κύπελλο UEFA 1976-77, τα έργα των Προπυλαίων και της Σκεπαστής εξέδρας στο στάδιο και την θεμελίωση του 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger