-

Νέα αποκάλυψη-«βόμβα» για το Facebook

Στον «αέρα» βρίσκονται τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, καθώς, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Wall Street Journal», τα στοιχεία τους είναι εν αγνοία τους στα «χέρια» διαφημιστικών εταιρειών και χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.


Η διαρροή των πληροφοριών των χρηστών της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (αριθμεί περισσότερα από 500 εκατ. μέλη σε όλο τον κόσμο) γίνεται μέσω εφαρμογών (apps) που χρησιμοποιούν τα μέλη του Facebook για να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανταλλαγή φωτογραφιών, συμπλήρωση κουίζ, σταυρόλεξων κ.ά.), επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
Οι πληροφορίες που διαρρέουν αφορούν την ταυτότητα των χρηστών και σε ορισμένες περιπτώσεις και των φίλων τους.
Ανάμεσα στις εφαρμογές που μεταβιβάζουν δεδομένα εν αγνοία των χρηστών συγκαταλέγονται οι δέκα δημοφιλέστερες, όπως το FarmVille, που αριθμεί 59 εκατ. χρήστες, το Texas Holdem Poker και το FrontierVille. Σημειώνεται ότι τρεις απ’ αυτές έχουν μεταβιβάσει και τα δεδομένα των φίλων των χρηστών.
Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ αναφέρει ότι σε τουλάχιστον 25 διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες ερευνών έχουν σταλεί μέσω των apps οι ταυτότητες δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών.
Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα εκπρόσωπος του Facebook παραδέχεται ότι η ταυτότητα ενός χρήστη μπορεί ακούσια να κοινοποιείται από το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη ή από μία εφαρμογή που εκείνος χρησιμοποιεί.

πηγή:ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger