-

Στην Αθήνα το βράδυ ο Τ. Ερντογάν


Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν αύριο οι Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή και στο περιθώριο των εργασιών της θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνάντηση θα εξεταστούν όλα τα διμερή θέματα ενώ θα γίνει ανασκόπηση των έως τώρα διερευνητικών επαφών. Σε δηλώσεις του  στην τηλεόραση του Σκαϊ ο κ. Ερντογάν είχε τονίσει πως έρχεται στην Αθήνα «χωρίς μυστική ατζέντα».

Ωστόσο η επίσκεψή του συμπίπτει χρονικά με μία σειρά δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων περί άρσης του casus belli με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος της Ελλάδας για τα 12 μίλια αλλά και με τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Ερντογάν για μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών με αναφορές σε «φανταστικές απειλές».

Το υπουργείο Εξωτερικών πάντως από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι η Αθήνα δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από τις καταγεγραμμένες θέσεις της που συμβαδίζουν απόλυτα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Σε ότι αφορά στο θέμα των εξοπλισμών το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να δείχνει με πράξεις και όχι μόνο με λόγια ότι εννοεί τη μείωση των εξοπλισμών. 

πηγή: Real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger