-

«Πέταξαν» στον Αρη τα Τρίκαλα με 4-2 στα πέναλτι



Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκαν τα Τρίκαλα, που απέκλεισαν τον Αρη με 4-2 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια). Μοιραίοι αποδείχθηκαν για τον Αρη στα πέναλτι οι Ναφτί (άουτ) και Γκιάρο (απέκρουσε ο Πουρής). Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Αρη στο 23ο λεπτό. Πολλά παράπονα από τους «κίτρινους» για τις αποφάσεις του διαιτητή Τσινιάρη και κυρίως για τη φάση με τον Πουρή στην εκπνοή του πρώτου μέρους, αλλά και την αποβολή του Μίσελ στο 85'.

Ο Αρης πήρε το προβάδισμα από νωρίς, καθώς στο έβδομο μόλις λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ρονάλντο Γκιάρο, μεταφέροντας το άγχος στους γηπεδούχους. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την όμορφη σέντρα του Χαβίτο και με προβολή στην πορεία της μπάλας, έβαλε την ομάδα του σε ρόλο οδηγού. Ο Αρης διατήρησε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας παρά τον ιδιαίτερα βαρύ αγωνιστικό χώρο, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε ακόμα και να ισοφαριστεί.

Στο 12ο λεπτό το καταπληκτικό σουτ του Ντόκιτς από 30 μέτρα, πέρασε μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σηφάκης απέκρουσε εντυπωσιακά τη δυνατή κεφαλιά του Μίνγκα από το ύψος του πέναλτι και μετά τη σέντρα του Κοντογουλίδη.

Στο 23ο λεπτό και ενώ μόλις είχαν αρχίσει οι οπαδοί του Αρη να εισέρχονται στο γήπεδο, ξεκίνησαν επεισόδια στον περιβάλλοντα στίβο του αγωνιστικού χώρου, που διήρκεσαν για περίπου πέντε λεπτά. Συγκεκριμένα, οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με λοστούς, καθίσματα και άλλα αντικείμενα (ακόμα και ένα μεταλλικό δοκάρι μεγάλης διαμέτρου!) στους αντίστοιχους των Τρικάλων. Τελικά, μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ και κάποιων παικτών του Αρη, ο κόσμος επέστρεψε στην εξέδρα και το παιχνίδι άρχισε και πάλι.

Στην πρώτη φάση του μάλιστα, τα Τρίκαλα αποκατέστησαν τις ισορροπίες, με τον Βανγκέλι να διώχνει τη μπάλα πάνω στον Μίνγκα, που κερδίζοντας την κόντρα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Σηφάκη. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήρθε στην εκπνοή, όταν ο Πουρής μπλόκαρε τη μπάλα για τα Τρίκαλα, αλλά γλίστρησε μαζί της εκτός περιοχής.

Ο διαιτητής της συνάντησης σφύριξε αμέσως την παράβαση, αλλά ο Χαβίτο συνέχισε τη φάση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Τρικάλων, σε ένα τέρμα που δεν μέτρησε ποτέ πάντως. Ο Πουρής είδε την κίτρινη κάρτα του Τσινιάρη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διαμαρτύρονται και για το γκολ που δεν μέτρησε, αλλά και για το χρώμα της κάρτας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η βροχή κόπασε σε ένταση αλλά το ίδιο συνέβη και με τον ρυθμό της αναμέτρησης. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες απουσίαζαν και οι μοναδικές αξιόλογες ήταν η κεφαλιά του Μίτσελ που έφυγε άουτ στο 60' και η αντίστοιχη του Κόκε, πέντε λεπτά αργότερα, που είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 85ο λεπτό, ο Ναφτί με ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πουρή και στην επαναφορά ο Τόνι Κάλβο σούταρε πολλά μέτρα πάνω από την εστία των Τρικάλων. Στην επόμενη φάση, ο Κοντουγουλίδης είχε μια διένεξη με τον Μίσελ σε ένα δυνατό -αλλά καθαρό- μαρκάρισμα του τελευταίου, με αποτέλεσμα ο παίκτης του Αρη να τον απωθήσει, ο τελευταίος να... υπερβάλλει λίγο εαυτόν, με αποτέλεσμα να δει μεν την κίτρινη κάρτα, αλλά τους φιλοξενούμενους να χάσουν τον Μίσελ Περέιρα με κόκκινη.

Στην εκπνοή, ο Μπαριέντος σούταρε άουτ από καλή θέση, με το παιχνίδι να οδηγείται τελικά στην παράταση.

Στην παράταση και στα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα, ο Λαζαρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή των Τρικάλων, αλλά σούταρε άουτ, χάνοντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του και πάλι προβάδισμα.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι -παρότι με παίκτη λιγότερο- έχασαν ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Κόκε και το σουτ του Χαβίτο, για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Για να οδηγηθεί τελικά το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου τα Τρίκαλα πέτυχαν ευστόχησαν και στα τέσσερα πέναλτι (όλα στη δεξιά γωνία του Σηφάκη), με τον Αρη να αστοχεί δύο φορές με Ναφτί και Γκιάρο και να μένει τελικά εκτός συνέχειας θεσμού.

Πληροφορίες από το www.sport.gr και www.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger